CX / GL 500 Bloggen

CX / GL 500 Bloggen

Blogg för medlemmar

Denna Blogg är till för oss som är medlemmar i klubben. Här kan ni diskutera allt från turer, upplevelser, arrangeman eller teknik.

Kanalrallyt

Mc turer under säsongenPosted by Lars Arvid Nilsson Fri, June 17, 2011 15:12:31

smiley

Varje år i slutet av maj körs detta 10-mila veteranrallyt i möjligaste mån utmed strandbanken av Göta Kanal som går in på krokiga skogsvägar och ut på asfalt igen. Tidigare år har jag kört på en Ariel 1-cyl 600cc sidventilsmotor. Med en så modern mc som en cx av 78-års modell var loppet betydligare lättare att genomföra. Nu var det bara trycka på en knapp och starta igen vid kontrollstoppen, och det var annat mot att ställa sig på kicken med risk för backslag från en motor som kunde vara tjurig.

Ryktet om loppet har spritt sig utomlands så detta år kom fyra ekepage enda från Holland. De hade kört till Sverige på sina små 2-takts Zundap bara för att delta i en tävling de bara hört talas om. Jämfört med deras körning kan mina 75-mil från Öland te sig löjligt.

En glädje den dagen var att en annan cx deltog också. Till det tråkiga tycker jag är att oftast få man se Hondorna på Blocket


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lars Arvid Nilsson Sun, June 19, 2011 09:16:06

Tack för svaret och det är klart vi ses nästa år också på Kråkvilan i Norrköping. Mitt inlägg blev inte så beskrivande som dina kommentar, om det bedårande landskapet samt det proffsiga arrangörsjobbet som MCHK Östergyllen lagt ner även detta år. Först vid försök tre kom bloggen med och då i en mycket kortare variant. Ja Tommy nu har vi snart bara 11 månader till vi kör Kanalrallyt igen. Trevligt också att dett intresse är så stort att du har tagit på dig ordf.-jobbet för MCHK Södermanland.

Posted by Tommy Sat, June 18, 2011 18:02:39

Den andra CXen som deltog var en 500 Sport från 1982 och som kom från Nyköping. Kanalrallyt genomfördes proffsigt och under gemytliga former i bedårande vackert landskap längs kanalen. Väl mött igen nästa år! Hälsar Tommy Hoberg, ordf MCHK Södermanland och ägare till nämnda CX500 Sport