CX / GL 500 Bloggen

CX / GL 500 Bloggen

Blogg för medlemmar

Denna Blogg är till för oss som är medlemmar i klubben. Här kan ni diskutera allt från turer, upplevelser, arrangeman eller teknik.

Den slutgiltiga åkturen!

Mc turer under säsongenPosted by Vladislav Fri, July 09, 2010 19:38:54

Ibland händer saker som man inte vill skall hända. 

Det var en underbar dag med en bra bit över 30 mil bakom mig på slingriga småvägar. På hemvägen tog jag en väg jag var väl bekant med, som jag vet är rolig att köra på. I en kurva gick det dock inte riktigt som jag hade tänkt mig. Trött och småhungrig uppmärksammade jag inte riktigt kurvans tvärhet. Kom lite för fort in och reagerade lite för sent. Det blev en tur rätt ut i diket för min hoj, och en luftfärd + kollision med ett staket för min del.

Verkstan kommer inte att reparera den, vilket är förståeligt. Förutom att det behövs en massa delar som är svåra att få tag i pga hojens ålder, blev hela bakramen sned. Som tur var hade jag helförsäkring där hojen löstes in till en mycket generös peng. Bilsport & MC har varit fantastiska att ha att göra med när det väl händer en olycka.

Ganska snabbt började jag fundera på vad jag ska köpa för hoj nu. Det första alternativet jag övervägde var en eurosport. Men som det ser ut nu så ska jag inte köpa en ny plastgris, inte på ett tag i alla fall. Charmig som den är så är den väldigt tung, och bromsarna är inte de bästa. Har vält den i krypfart flera gånger och behövt ta i för kung och fosterland för att orka resa den. Så det kommer troligtvis att bli en encylindrig historia, som är klart lättare och är mer lämplig för aktiv körning.

Ha en fortsatt trevlig sommar!


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Stefan Fri, October 01, 2010 14:50:50

Har du testat Silverwing? Väsentligt lägre sitthöjd än både den vanliga CX:n och Eurosporten. Dessutom har man en halvkåpa som är guld värd när det är skitväder.

En mindre hoj som är kul är Yamaha SR 500. Fördelar: Rolig att köra, bra bottendrag, lättmekad. Nackdelar: Kedja, endast kickstart, i stort sett död över hundra. Vissa exemplar kan vara sönderskruvade. Lycka till!


//zteffo smileyPosted by Jan Wed, September 22, 2010 16:53:35

Hej Broder

Tänk nu ett varv till. Skall du ha något som är vesäntligt lättare än en CX kommer du ner på 250-nivå. Har själv lagt mig med min CX ett par gånger även i 0-fart. Men det är bara träning som gäller. Trots dessa malörer så har jag inte blivit avskräckt utan dessutom skaffat en Pan-European som väger ca 100kg mer.

När det gäller bromsarna har jag följande förslag. Byt bromsbeläggen fram mot racingbelägg med högre friktion och bromsslangarna till stålinspunna sådana. Med sådana slangar får du bort flexet vid bromsning. Nackdelen med detta är att slitaget ökar på bromsskivorna men du får bra, kanske nästan för bra bromsar. På min Panna är denna operation genomförd med en otrolig effekt.

Lycka till i framtiden

Jan Ekman

Jönköping