CX / GL 500 Bloggen

CX / GL 500 Bloggen

Blogg för medlemmar

Denna Blogg är till för oss som är medlemmar i klubben. Här kan ni diskutera allt från turer, upplevelser, arrangeman eller teknik.

Oljeläckage

Tekniska frågor och svarPosted by Tom Persson Mon, November 23, 2015 10:40:25
Hej proffsen!
Min cx500c -80 har ett oljeläckage bakom kylaren. Men var? För att kunna se var, när oljetrycket är uppe, måste ju motorn gå och kylaren med fläkten vara borta. Hur länge kan jag köra med dessa delar borttagna? Eller ska jag hänga upp kylaren slangansluten vid sidan om? Den tid det tar att värma upp vattnet i systemet borde räcka för att se var läckaget visar sig. Fläkten behöver inte ersättas förmodar jag.
Blanka mc-stövlar är ju snyggt, men inte när det beror på oljeläckage! Med er hjälp blir det en trevligare hjul!
Hälsningar
Tom Persson
0390 417 15

Byte av kamaxel

Tekniska frågor och svarPosted by Tom Persson Fri, November 20, 2015 22:55:08
Hej proffsen!
Det började med en varvräknare som inte uppför sig som den ska. De tips jag fått via bloggen hjälpte inte. Det visar sig att drevet på kamaxeln är deformerat! Märkligt!
Om jag får tag i en fungerande kamaxel, går det att byta den utan att plocka ner motorn? Varvräknaren är lite av ögongodis och visst skulle det kännas bra att även få den att fungera när allt annat är ok. Men är det värt arbetet!

Jag väntar med spänning på glada tips och uppslag.

Tom Persson
tompersson42@tele2.se
0390 417 15

Märkesförsäkring

Förslag om BloggenPosted by Tom Persson Sun, February 15, 2015 12:19:56
Hej mitt i "vintern"!
Försäkringsfrågor är ingen egen kategori men jag försöker få svar här.
De motorcyklar jag har är försäkrade hos if. Vid kontakt med dem får jag beskedet att deras märkesförsäkring för Honda upphörde vid årsskiftet. Gamla försäkringar får dock stå kvar. Finns det något annat försäkringsbolag som har märkesförsäkring till ett fördelaktigt pris. Visserligen lite pilligt att jämföra försäkringspremier men .........Om märkesförsäkringen är tecknad i if kan man inte ställa av cykeln över vintern! Det gäller att läsa allt det finstilta!
Tacksam för lite tips i försäkringsärendet. Bloggen har varit till stor hjälp tidigare. T.o.m verktyg har jag fått hjälp med! smiley
Hälsningar Tom Persson