CX / GL 500 Bloggen

CX / GL 500 Bloggen

Blogg för medlemmar

Denna Blogg är till för oss som är medlemmar i klubben. Här kan ni diskutera allt från turer, upplevelser, arrangeman eller teknik.

Kopplingen släpper...??

Tekniska frågor och svarPosted by Per Risholm Wed, September 22, 2010 17:10:33

Jag har en CX 500 C från-82. Den har gått åtminstone 8.000 mil. Har upplevt ett "mindre problem" som jag undrar om nån känner igen och ev har en lösning på.

Kopplingen släpper!

Vid normal körning märks det inte nåt varken vid vanlig start eller körning. Vad menar jag då med normal körning? Jo att jag inte varvar särsklit hårt. Men, när jag drar på händer det att koppplingen släpper, men bara när jag växlar mellan 4:an och 5:an. Då handlar det om att jag varar uppåt 5000 varv eller lite till, vilket inte händer så ofta ;-). Lika fullt lite förargligt när man vill visa nån annan att en CX kan rulla på rätt så bra!

Har funderat en del på detta och justerat kopplingsvajern så att jag har ett hyfsat spel. Någon har sagt mig att den typ av koppling vi har på dessa motorer sällan slits ut och då undrar jag vad det kan vara. Kan det vara fjädrarna till kopplingen som börjart bli matta och tappa tryck så att dom inte hänger med när man växlar snabbt och motorn jobbar? Typ av olja? Eller... ?

Tacksam för tips!

Hälsningar Per

(per.risholm@swipnet.se)