CX / GL 500 Bloggen

CX / GL 500 Bloggen

Blogg för medlemmar

Denna Blogg är till för oss som är medlemmar i klubben. Här kan ni diskutera allt från turer, upplevelser, arrangeman eller teknik.

Den slutgiltiga åkturen!

Mc turer under säsongenPosted by Vladislav Fri, July 09, 2010 19:38:54

Ibland händer saker som man inte vill skall hända. 

Det var en underbar dag med en bra bit över 30 mil bakom mig på slingriga småvägar. På hemvägen tog jag en väg jag var väl bekant med, som jag vet är rolig att köra på. I en kurva gick det dock inte riktigt som jag hade tänkt mig. Trött och småhungrig uppmärksammade jag inte riktigt kurvans tvärhet. Kom lite för fort in och reagerade lite för sent. Det blev en tur rätt ut i diket för min hoj, och en luftfärd + kollision med ett staket för min del.

Verkstan kommer inte att reparera den, vilket är förståeligt. Förutom att det behövs en massa delar som är svåra att få tag i pga hojens ålder, blev hela bakramen sned. Som tur var hade jag helförsäkring där hojen löstes in till en mycket generös peng. Bilsport & MC har varit fantastiska att ha att göra med när det väl händer en olycka.

Ganska snabbt började jag fundera på vad jag ska köpa för hoj nu. Det första alternativet jag övervägde var en eurosport. Men som det ser ut nu så ska jag inte köpa en ny plastgris, inte på ett tag i alla fall. Charmig som den är så är den väldigt tung, och bromsarna är inte de bästa. Har vält den i krypfart flera gånger och behövt ta i för kung och fosterland för att orka resa den. Så det kommer troligtvis att bli en encylindrig historia, som är klart lättare och är mer lämplig för aktiv körning.

Ha en fortsatt trevlig sommar!