CX / GL 500 Bloggen

CX / GL 500 Bloggen

Blogg för medlemmar

Denna Blogg är till för oss som är medlemmar i klubben. Här kan ni diskutera allt från turer, upplevelser, arrangeman eller teknik.

Varför köpa en CX?

Mc turer under säsongenPosted by Vladislav Wed, June 09, 2010 20:06:15

Som en relativt ny medlem tänkte jag skriva en kort presentation. 

Direkt efter att jag tog mitt efterlängtade motorcykelkörkort gav jag mig ut på jakt efter en blivande första egna hoj. Som nybörjare ville jag ha en hoj som har en hanterbar effekt, är relativt lättkörd, är hållbar, pålitlig samt inte minst - passar någon med studentekonomi. 

Efter att ha provkört både nyare och äldre motorcyklar i diverse segment åkte jag iväg för att kika på en utannonserad CB400n. När jag ställde tillbaka den efter provturen noterade jag att ägaren hade en CX500 stående i garaget. Den fångade genast min uppmärksamhet med sitt lite märkliga men ändå lockade utseende. En klocka ringde i bakhuvudet. Jag har tidigare läst recensioner om den, men diskvalificerade den som en kandidat då jag tyckte att den såg ut att vara för tung och klumpig.

Ägaren verkade vara mer intresserad av att frigöra utrymme i garaget än att sälja den utannonserade hojen, så han frågade om jag var intresserad av att ta en provtur. Javisst, svarade jag och hoppade ivrigt upp på sadeln. Redan här kände jag skillnaden - det kändes verkligen att jag satt på en riktig motorcykel. Motorn gick igång direkt och gav ifrån sig ett fantastiskt ljud med en alldeles egen karaktär.

Efter provturen stod det klart - denna cykel gav mig mest körglädje av allt jag hade provkört dittills. Trotts att modellen var lika gammal som jag själv hade den ett bra vrid och effekten kom redan vid 3200 rpm, bestämt men ändå snällt. Dessutom upplevde jag den inte som särskilt tung när jag väl gav mig ut på vägarna.

Ägaren erbjöd mig ett pris och jag tackade ja till utan att tveka! Jag åkte hem nöjd med mitt nyförvärv, och känner mig lika nöjd än idag.